Zsidó passió

Képzőművészeti és fotópályázatot pályázatot hirdet a Zsidók Jézusért szervezet. A magyar és külföldi művészek számára meghirdetett pályázat célja, hogy a művészet nyelvén megfogalmazzák a zsidó nép és a zsidó Jézus szenvedéstörténetének mély és még kimondásra váró összefüggéseit.

Zsidó Passió?
A két szó látszólag két külön világhoz tartozik, valójában nagyon is egybeilleszkedik. A 20. század sok művésze (Marc Chagall: Apokalipszis lilában, Capriccio, Levétel a keresztről; Arthur Szyk: De Profundis; Moshe Hoffman: 6.000.001  stb.) számára ez a két szó egymást magyarázza, és egybekapcsolva nyer igazán értelmet. Pályázatunkkal magyar és külföldi művészeket is szeretnénk arra bátorítani, hogy a művészet nyelvén fogalmazzák meg a zsidó nép és a zsidó Jézus szenvedéstörténetének mély és még kimondásra váró összefüggéseit.

A pályázat célja továbbá érzékeltetni, kimondani, megérteni és megértetni a művészet eszközeivel a zsidó nép passióját és a szenvedő Krisztus zsidóságát, találkozási pontokat teremteni zsidó és keresztyén alkotók és közönségük között.

Az alkotások (festmény, kollázs és fotó) méretkövetelményei:
minimum 30×40 cm, maximum 60×80 cm.

A munkák beadásának módja:

A pályázatra az alkotás mellé pár soros bemutatkozót kérünk a művészről, neve említése nélkül, jeligével, melyet az itt megadott email-címre kérünk eljuttatni: info@zsidokjezusert.org
Az alkotásokról készült fotót jpg formátumban kérjük csatolni.

A beadás határideje:

2019. július 20.
A később beadott alkotásokat nem áll módunkban elfogadni. (A megértést köszönjük!)

Nevezési díj:

A pályázat nevezési díja 2000 Ft, ami részben fedezni hivatott a díjazottak jutalmazásának, a pályázat lebonyolításának, a nyertes alkotásokról készült katalógus kiadásának, valamint a művek kiállításának költségeit.

A nevezési díj befizetésének módja:

A pályázati díjat az OTP Bank: 11707062-20002121-00000000 számlára kérjük befizetni 2019. június  1-ig. (Kérjük a befizető neve mellett feltüntetni a következő szöveget: Zsidó Passió Jelige:……….) Számlatulajdonos: Zsidók Jézusért Alapítvány (adószám: 18335448-1-42) A pályaműveket ettől fogva csak jelige alapján fogjuk kezelni a pártatlanság végett.

Minden pályázó értesítést kap a zsűri döntéséről. A bejutott alkotásokat szeptember 1-től állítjuk  ki Budapesten (a pontos helyszínről később küldünk értesítést), terveink szerint legalább egy hónapra. A kiállított képekre a közönség is szavazhat a megnyitó előtti héten. Ezt is bele fogjuk számítani a végső eredménybe, melynek kihirdetésére az azt követő héten, a szeptember 8-i kiállításmegnyitón fog sor kerülni. Ekkor fogjuk a díjakat is kiosztani.

* Művészeti díj
A JfJ megvásárolja a képet (max 100.000 Ft értékben )

* A Zsidók Jézusért különdíja
A JfJ megvásárolja a képet (max 100.000 Ft értékben )

* Közönségdíj
A JfJ megvásárolja a képet (max 100.000 Ft értékben )

Továbbá, minden bejutó értékes tárgyjutalomban részesül. A zsűri által kiválasztott legjobb 25 alkotást állítjuk ki a megadott időpontban.

 

Budapest, 2019. április 10.

 

Tar Katalin
a Zsidók Jézusért Alapítvány képviseletében