Karácsonyi álom

A gazdasági krízis ellenére sem feledkezik meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz körülmények között élő gyermekek karácsonyáról. Idén 1358 gyermek álmát gyűjtötték össze az alapítvány munkatársai, novemberben pedig a jótevő ajándékozók csatlakozását várják a Kívánságlista programhoz.

Habár már októberben elindította féléves adománygyűjtését Felebarát elnevezéssel a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy országszerte segítséget nyújtson a gazdasági nehézségektől leginkább szenvedő magyar családoknak és időseknek, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet fordítanak az adventi időszakban a nehéz körülmények között felnövő gyermekek támogatására. A Kívánságlista program három évvel ezelőtti elindulása óta több, mint 5500 kisgyermek ünnepe válhatott felejthetetlenné és örömtelivé a kezdeményezésnek köszönhetően, és idén újabb 1358 kívánság valóra váltása a cél.

A Kívánságlista lényege, hogy az adományozók megismerhetik a támogatott gyermekek konkrét karácsonyi álmait, melyeket az alapítvány munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. November folyamán nyílik lehetőség a kívánságok teljesítésére: vagy a megvásárolt ajándékot kell eljuttatni a Magyar Református Szeretetszolgálathoz, vagy annak megadott értékét felajánlani – ebben az esetben a munkatársak vásárolják meg az áhított karácsonyi ajándékot. Az ünnep előtti hetekben a valóra váltott kívánságokat a Szeretetszolgálat munkatársai a szülőknek adják át, hogy karácsonykor ők legyenek azok, akik meglephetik gyermeküket. Az összegyűjtött 1358 kívánság között – amely szám egyben a Magyar Református Szeretetszolgálat adományvonalának hívószáma – rengeteg ruhanemű, téli kabát vagy csizma is megtalálható, de sokan kértek játékot, sportfelszerelést, könyvet vagy elektronikai eszközt.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a minket körülvevő gazdasági nehézségek miatt idén mindenki jobban átgondolja az ünnephez kötődő kiadásokat. Azonban azok a gyermekek, akik bekerültek a Kívánságlista programunkba, már régóta ahhoz szoktak hozzá, hogy karácsonykor nem kapnak ajándékot, vagy közel sem azt, amire igazán vágynának. Szeretnénk, ha idén, talán életükben először ők is megtapasztalhatnák azt az örömöt és csodát, hogy karácsonykor a szüleik valóra váltották a kívánságukat” – ismertette a program célkitűzését Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő Kívánságlista már megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon, melyeket november 2. és november 30. között lehet teljesíteni az ajándékok megvásárlásával vagy az összeg felajánlásával.