A legfontosabb kérdés a nyitás után

Hosszú, nehézségekkel teli időszakot követően vasárnap újra kinyíltak a templomajtók. Hogyan forduljunk azokhoz, akik nem találnak vissza közösségeinkbe?

Ezt az égető kérdést teszi fel Marco de Leeuw van Weenen a Nyitás (f)elé című videósorozatának 5. részében. A Tolnai Református Egyházmegye missziói munkatársa áprilisban indított videósorozatában arra keresi a választ, hogyan készüljünk a karantén utáni időszakra, amikor a keresztyén gyülekezeteknek gyógyírt kell nyújtaniuk a járvány okozta sebekre, és szembesülnek veszteségeikkel.
A Nyitás (f)elé lehetőséget teremt a találkozásra való felkészülésre, a 8-10 perces igei gondolatok a karanténban ránk törő kétségekre adnak biblikus és reményteljes válaszokat.

A járvány átírta szokásainkat, az online tér sokaknak nyújt egyszerre kényszerű és kényelmes lehetőséget a hitgyakorlásra. Az 5. részben Jézus és Péter kapcsolatán keresztül érthetjük meg, hogy a változás csak szeretetteljes szembesítést követően indulhat el, és hogy a hittől, gyülekezettől eltávolodottak ugyanarra az elfogadásra és türelemre vágynak, mint amit Jézus tanúsított az őt háromszor megtagadó Péter iránt.

A Nyitás (f)elé videósorozat a Szőlőskerti munkás nevű youtube-csatorna oldalán érhető el.