Festészet, kincsek, vallások

Maradandó értékekre különösen nagy szükségünk van korunkban. A Biblia csodálatos eszköz ebben, amelyet újból és újból felfedezhetünk, akár a festészet, a bibliatanulmányozás, a vallások összehasonlításán keresztül is.

A Bibliamúzeum is csatlakozott az Ars Acra országos rendezvénysorozatához. Szeptember 22-én, szombaton a következő programokat kínálják a szervezők:

11:00 - Színekben álmodva – gyermekfoglalkozás a „Kezeink munkáját tedd maradandóvá” – 20. századi magyar mesterművek című időszaki kiállításban

Vezeti: Hartmann Éva múzeumpedagógus

A „Kezeink munkáját tedd maradandóvá” című időszaki kiállítás kiemelt festménye, Rippl-Rónai József: Csendélet maszkkal című alkotása lesz a program középpontjában.  A gyerekeket alkotásra, egyéni munkára serkentjük, olyan feladatot adva nekik, amelynek eredményét magukkal vihetik, és sokáig emlékezhetnek arra a helyre, ahol azt készítették

13.30 - Ötvös László: Régi kincseink újra felfedezése – Hasonmás Bibliák

Ötvös László bibliakutató, ny. református lelkész szent feladatának tekinti a hasonmás bibliakiadások ügyét. Segítségével, közreműködésével készült el az elmúlt években hét hasonmás Biblia.

14.15 - Vallások együttélése egykor és most

Németh Pál református lelkész, iszlámszakértő előadása

Ezen a napon a kiállítások és a programok is ingyenesen látogathatók. A szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Bővebb információ az Ars Acra fesztiválról a szervezet honlapján.