Kaland a Jó ügyért

Önkéntes Diakóniai Év 2018-19

21 fiatal kezdte meg szolgálatát az önkéntes diakóniai év program keretében. A fiatalok 13 szolgálati helyen szolgálnak, 8 országból érkeztek, Budapesten, Debrecenben, Tornyospálcán és Baján szolgálnak. Önkéntes szolgálatuk az Erasmus+ önkéntesség program keretében valósul meg.

Szeptember elején Monoszlón vettük részt kezdő szemináriumon, ahol valódi hidat is kellett építeni az önkénteseknek, ahol szembesültek a nyelvi nehézségekkel és a kultúrák közötti különbségekkel, mégis eredményes volt az együtt munkálkodás. A csapatépítésen túl Magyarország történelmével is megismerkedtek a fiatalok, illetve lelki útravalót is kaptak arra a 11 hónapra, amely előttük áll. Az egyik önkéntes így vallott munkájáról: 

„Számomra az önkéntesség többet jelent egyszerű munkánál, amelyet az ember csak a pénzért végez.  Azért csináljuk, mert szeretjük és boldogsággal tölt el az, amit véghez viszünk.  Segítünk azokon, és foglalkozunk olyanokkal, akiknek szükségük van rá, és ezért nem várunk el semmilyen jutalmat."

Áldást kívánunk szolgálatukhoz!