A Harangszó áprilisi második számából

Lompért - Ady „másik hazája", avagy a helyi református templom a művelődéstörténész szemével. A lap címoldalon olvasható riportját Ozsváth Sándor jegyzi. Orbán Levente, a Hiszem és vallom rovat szerzője ezúttal vezércikkben hangsúlyozza a 450 éves református hitvallás, a Heidelbergi Káté jelentősségét.

Református szeretetszolgálat a nagyváradi Cinka Panna szegénytelepen. Az emberi reménytelenség és a nyomor mélységeit ecseteli riportjában Fábián Tibor, a lap Misszió rovatában.
Az Élő emlékezet rovatban Máthé László lelkipásztorra emlékezik Boros István, valamint a lap Laci bácsi nevető szemei című jegyzete.
A Bihari Egyházmegye határmenti és hegyközi kisrégióinak gyülekezetei számára tartott presbiterképzőkről tudósít Tóth Zsigmond. Szintén a Presbiter oldalon olvasható Nagy Árpád jegyzete. Írásának címe: Az igazi presbiter.
Új rovattal bővül a Mozaik oldal: Visky István rövid szösszeneteivel.
A nyolcadik oldalon ezúttal is számos híradással jelentkezik a lap Hírvivő rovata. Az Idézőjelben Steinbach József arról gondolkodtat: miért jelentjük fel a másikat? A lap Számadó Ernő és Ady Endre egy-egy versét közli.
A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Csatolt állományok