A Harangszó novemberi első számából

Öt éve hunyt el Csiha Kálmán. Az Érmelléken született egyházvezető és igehirdető életműve előtt tiszteleg a lap Bogárdi Szabó István címoldalon közölt írásával, melynek egyik illusztrációja az 1990-ben történt püspöki eskütételt örökíti meg. A Harangszó vezércikkét ezúttal Eszenyeiné Széles Mária jegyzi. Írásának címe: Magunk reformációja.

 

 

Szilágyballán tartott konfirmációi találkozóról tudósít Kocsis Ella, a Református élet rovatban. Ugyanez a gyülekezet a helyszíne az ifjúsági rovatnak is, melyben a ballai bibliahétről olvashatunk.

Negyedik részével zárul Csohány János: Trianon és a Magyar Református Egyház című sorozata az Élő emlékezet rovatban. Emődi Tamás ezúttal Hadad és Magyarberkesz műemléktemplomairól szól részletesen, a Hit és kultúra rovatban.

Szilágysomlyói konferenciáról és Hegyközi presbiterképzésről olvashatunk a Presbiter rovatban, Fazakas Sándor, valamint Tóth Zsigmond tollából.

A Mozaik rovatban Csűry István püspök Bogya Miklós igehirdetéseit tartalmazó kötetet ajánl az olvasók figyelmébe. Levél a börtönből címet viseli az a cikk, melyben lelkipásztorát szólítja meg egy büntetését töltő atyafi.

A híroldalon a PKE tanévnyitójáról, Gyantán tartott emlékezésről, a királyhágómelléki lelkészértekezletről, valamint a HarangSzó rádióműsor születésnapi ünnepségéről olvashatunk. Az Idézőjel rovat Horváth Gergely rádióst idézi: „Isten nem rója fel a hangszerelést..."

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.