A református egyház telkéről akartak lopni Sárbogárdon

Egy szolgálaton kívüli sárbogárdi járőr jelezte az ügyeletes rendőröknek, hogy a református egyház egyik lakatlan ingatlanján több embert is lát. A lelkipásztor is a helyszínre sietett.

 

Tizenegyet már kiástak, de tagadják, hogy lopni akartak

Agyagási István lelkipásztort elkísérte a beosztott lelkész, a gondnok és egy presbiter is a vasárnapi istentisztelet után. Az ingatlanon a telekszomszédot illetve rajta kívül másik öt férfit találtak, akik a telek kerítésoszlopai közül már tizenegyet kiástak a helyükről, majd zsákmányukat feltették egy teherautóra.

A rendőrség hivatalos közlése szerint a szomszédnak arra ugyan volt szóbeli engedélye, hogy a telket állatai legeltetésére használja, de arra nem, hogy onnan bármit elvigyen. Az információt a Parókia portál érdeklődésére megerősítette Agyagási Istvánné lelkipásztor is.

A lelkésznek és a rendőröknek úgy indokolta tettét a telekszomszéd, hogy csak azért ásták ki barátaival a betonoszlopokat, mert azokat át akarta tenni a másik oldalra, hogy arra kerítést húzzon. Mivel azonban az oszlopokat átvinni egyik helyről a másikra nagyon fárasztó lett volna, ezért tették fel teherautóra.

A férfit és társait a járőrök kihallgatták a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon. Az ügyben lopás miatt indult büntetőeljárás.