A teremtés csodái

Világunk keletkezésének fölfoghatatlan csodáját, a mindenható akarat teremtő erejét a zeneirodalom remekműveiből válogatva idézi meg Farkas Zsolt és Várnagy Andrea zongoraművész házaspár legújabb CD lemezén.

A Teremtés csodái a Genezis első verseitől indulva veszi sorra a bibliai teremtéstörténet eseményeit Borbély T. András színművész, a Magyar Katolikus Rádió szerkesztő-műsorvezetője tolmácsolásában.



A közismert szentírási részek mellé Beethoven Holdfény szonátájának részlete, Grieg Reggeli hangulat című darabja, Debussy, Clair de Lune, Ravel, Fauré, Dvorák és Liszt művei illeszkednek, amelyek segítenek átélhetőbbé tenni a jól ismert teremtéstörténet elemeit.



A négykezes darabok és az igeversek különleges harmóniája révén a hallgató részese lehet a hétköznapok csodáinak, a természet és az ember megszerkesztettsége varázslatos titkának. Megsejtheti a Teremtő mindent átölelő jelenlétét.
A közel 50 perces hanglemez egyaránt ajánlható az igényes, avatott hallgatóknak és a komolyzenével most ismerkedő fiataloknak, sőt kiváló ajándék karácsonyra is.

Csatolt állományok