Az angyalok közel vannak

Sokan éheznek és fáznak ezekben a percekben is Magyarországon. A nyomorgó családok számára a karácsony dupla keserűség: nincs mit az asztalra, sem a fa alá tenni. Csokorba gyűjtöttünk néhány lehetőséget, hogyan segíthet, hogy a szegény gyerekeknek is szebb legyen az ünnep. A lista folyamatosan frissül.

Ez az a nap! Karácsonyi koncert az Átrium Film-Színházban

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2012. december 21-én a megújult Átrium Film-Színházba karácsonyi koncertünkre!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre, álljunk meg egy kicsit a karácsony előtti sürgés-forgásban, élvezzük barátaink társaságát, és fókuszáljunk a karácsony igazi üzenetére.

A meghitt és ünnepi hangulatról gondoskodnak: PINTÉR BÉLA ÉS ZENEKARA – aki legújabb lemezéről is készül néhány dallal - valamint DOBNER ILLÉS ÉS AZ 1 N4P.
Vendégeink továbbá PRAZSÁK LÁSZLÓ, GÁVEL ANDRÁS ÉS GELLÉRT.

Ezen az estén a még hiányzó ajándékokat is beszerezheted, hiszen 17 órától nyit Last Minute vásárunk, ahol keresztény témájú könyveket, CD-ket, naptárakat és igés ajándéktárgyakat vásárolhatsz szeretteidnek, barátaidnak kedvezményes áron!

Minden résztvevő a belépőjegy árával azonos értékű ajándékcsomagot kap.
A belépőjegy 1500 Ft, melynek megvásárlásával a Csak egyet! hajléktalanokat segítő szervezet munkáját támogatjátok.

A vásár 17 órakor nyit, a program 19 órakor veszi kezdetét, és bátorítunk, hogy ezután is maradj velünk egy baráti beszélgetésre, és egy forró teára az Átrium Kávézóban!

Ha teheted kérünk, hozz magaddal olyan jó állapotú téli holmikat, amiket szívesen felajánlanál rászorulóknak: kabát, sapka, sál, kesztyű, zokni, stb. Az összegyűlt adományokat a Csak egyet hajléktalanokat segítő szervezet osztja szét a szükségben lévőknek.

Mindenkit várunk szeretettel! 

 

Angyalok jelentkezését várjuk!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - az eddigi sikereken felbuzdulva - idén hetedik alkalommal indítja útjára karácsonyi akcióját, az angyali csomagküldő szolgálatot (ACSSZ).

A NOE-hoz egész évben folyamatosan érkeznek segítségkérő levelek, melyek száma karácsony közeledtével drasztikusan megugrik. Sok család nem is mer az ünnepi díszítésre, ajándékokra gondolni, hiszen a mindennapi étkezés és a meleg ruha sem megoldott számukra. Az ACSSZ arra hivatott, hogy a „sok kicsi sokra megy”, és a „mindenki tehet valamit a világ szebbé, jobbá tételéért” elvein megpróbálják ezeknek a családoknak igazán ünneppé tenni a karácsonyt, és ahogy erről az eddigi évek is tanúskodnak. Tavaly közel 400 csomagot közvetített a NOE.

A NOE keresi azokat a jólelkű családokat/gyerekeket/magánszemélyeket, akik örömmel segítenének az ACSSZ munkájában, és vállalják egy-egy család karácsonyi megajándékozását. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok leginkább tartós élelmiszernek, édességnek, játéknak, könyvnek, meleg ruhának örülnek.

Az angyalok jelentkezését a noe@noe.hu e-mail címre várják. Érdemes megjelölni a jelentkezésnél azt is, hogy az adományozó milyen jellegű ajándékot tud küldeni, pl. elsősorban lánynak/fiúnak való ruhát, cipőt stb. A NOE számára küldött levél tárgyában a következőt kell feltüntetni: ACSSZ – angyalok.

FONTOS TUDNIVALÓK 

Az ajándékcsomagok értékének nincsen alsó vagy felső határa. Az „angyal” bármit tehet bele, amivel úgy véli, örömöt okoz egy gyermeknek vagy egy családnak. A NOE buzdítja az adományozókat, gondoljanak arra is, fordított esetben mi az, amit ők maguk örömmel elfogadnának.

A jelentkező angyaloknak a családok elérhetőségével egyszerre megadják a gyermekek nemét, korát, hogy családra szabottan lehessen összeállítani a szeretetcsomagot.

Az ACSSZ Titkársága felhívja a figyelmet arra is, hogy az adományozók  a csomagot a NOE (1056 Bp., Március 15. tér 8.) nevében adják fel! (A postaköltség is a felajánlás része, a NOE - sajnálatára - nem tudja vállalni ezt a költséget.) A szervezők azért javasolják ezt a címzést, mert előfordulhat, hogy a kilátástalan helyzetben lévő család levéllel keresi meg azt a címet, ahonnan egyszer már kapott segítséget. Aki szeretné személyesen átadni az ajándékot, megteheti!

 

Jótékonysági vásár

A Mészáros utcai Szivárványház fogyatékosok napközije javára rendeznek adventi vásárt a Budai Református Egyházközségben.

December 8-9-re adventi jótékonysági vásárt hirdet a budai gyülekezet, ahol a vásárlással a tizenöt súlyos fogyatékkal élő gyermek napközben ellátásáról gondoskodó intézményt támogathatják. A budai gyülekezet céladományai mellett a Mészáros utcai otthonból is elhozzák azokat az ajándéktárgyakat, melyeket ők kaptak ajándékba a jótékony vásár céljára.

A jótékonysági börze időpontjai:

december 8., szombat 10-18 óra
december 9., vasárnap 11:00-14 óra

Helyszín: Budapest, I. ker., Szilágyi Dezső tér 2.

Érdeklődni: a csenkike@gmail.com email-címen vagy a 20-560-9620-as telefonon a diakóniai gondnoknál lehet.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!