Izgalmas, modern, kísérletező

A hagyomány nem rezervátumot jelent – véli Köntös László. Izgalmasnak, modernnek és kísérletezőnek nevezte a Csillagpontot a házigazda, Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője.

Újraértelmezés

Köntös László szerint, ha csak a régi nyelven fogalmazzuk meg az üzenetet, és nem alkalmazkodunk a mai gondolkodásmódhoz, akkor nem lehet megszólaltatni a hagyományt sem.
A magát konzervatívnak valló lelkész úgy gondolja, hogy a hagyomány semmiképpen sem másolást, rezervátumot, vagy folklórt, hanem újraértelmezést jelent.



Ki szeret?

A fiatalság nem feltétlenül jár gondtalansággal is.
Veres Sándor úgy véli, hogy sokan vannak krízishelyzetben, hiszen miután az iskolát befejezték különböző gondok nyomaszthatják őket, nincs munka, vagy van akit nem vettek fel továbbtanulni. A Dunamelléki Református Egyházkerület világi főjegyzője szerint ugyanakkor a legnagyobb kérdés, hogy tudnak-e szeretni és őket szereti-e valaki.


Sportos szellemben

A Csillagponton minden réteg megtalálta a lelki táplálékát – vélekedik Rácz József esperes. Külön színt adott a találkozónak, hogy a magyar sportolók olimpiai felkészülésének otthont adó tatai edzőtáborban rendezték meg.
Az esperes úgy fogalmazott, hogyha nincs a Csillagpont, nem valószínű, hogy valaha is eljutottunk volna erre a helyszínre.