Jövőre ünnepelünk

A Kárpát-medencei reformátusság számára 2014 az ünneplés éve lesz. Tervezik az Institutio és a Második Helvét Hitvallás kiadását; és jövőre, a Kárpát-medencei református egység ötéves évfordulóján, Debrecenben tartják a Magyar Református Világtalálkozó központi rendezvényét - többek között erről is döntöttek a Generális Konvent elnökségi ülésén.

A Debreceni Református Kollégium fennállásának 475. évfordulójának megünneplésével egy időben ülésezett a Kárpát-medencei református egyházmegyék és egyházkerületek elnökségeinek tanácskozó testülete az elmúlt két napban.


A Generális Konvent napirendjén szerepelt többek között a jövő évi református világtalálkozó is, amely a Kálvin Emlékévek lezárásaként Sepsiszentgyörgyre tervezett emlék-istentiszteletet is magában foglalja. Ekkorra, vagyis 2014. július 10-re jelenhet meg a genfi reformátor fő műve, az Institutio új magyar fordítása - írja a reformatus.hu. Amint arról a Magyarországi Református Egyház hivatalos honlapja beszámol, a szeptember végi tanácskozáson döntés született arról is, hogy a Heidelbergi Káté után megújult változatban jelenhet meg a Második Helvét Hitvallás is egy, a református egyház hitvallási iratait tartalmazó kötet új, átdolgozott kiadásában.

A Generális Konvent legutóbbi üléséről további részleteket itt tudhat meg.

Kép: Barcza János

Forrás: reformatus.hu