Mai üzenet, mai megoldások

Nehéz feladat vár a múlt héten felszentelt tizenöt református lelkipásztorra. Egy „pogány, boldogtalan, elveszett” Magyarországon kell szolgálatukat megkezdeniük. 

 

Krisztus lesz minden áldott szolgálatotok kulcsa és nyitja, ő lesz az igehirdetés, az igaz lelkigondozás titka és ereje, a megfáradt lelkipásztor vigasztalásának és újbóli megerősödésének forrása. Nem érdemes mással próbálkoznotok – mondta Szabó István dunamelléki püspök igehirdetésében. A Nagyvárad téri református templomban tizenöt lelkipásztort - Komádi Róbert, Szanyi Ferenc, Scherman László, Szepesy László, Boza Kristóf, Bozáné Géresi Anikó, Lázár Csaba Zoltán, Pető Balázs, Neuwirth Tibor, Stefán Attila, Esztergály Előd Gábor, Tar Zoltán Gyula, Czeilingerné Jőrös Rozália, Kovács Enikő, Sándor Levente - szenteltek fel november 10-én. 

A lelkészszentelés másnapján folytatódott a dunamelléki egyházkerület közgyűlése, ahol többek között a bizottsági jelentéseket hallgathatták meg a résztvevők. Szabó István püspök az új gyülekezetek megszervezését nevezte az egyik legfontosabb feladatnak. A misszió bizottság elnöke arról számolt be, hogy egy évvel ezelőtt kezdődött az új gyülekezetek építése, nagyjából 15-20 településen. Nyolc helyen már számottevő eredményekről számolhatnak be. Nehézségek azonban mindenütt akadnak - fogalmazott Böttger Antal -, hiszen a lelkipásztorok többsége hagyományos parókiális lelkészi munkakörhöz szokott, a misszió gyülekezetek pedig más hozzáállást kívánnak. 

A közgyűlésen kiváló református pedagógusokat jutalmaztak Benda Kálmán, illetve Lorántffy Zsuzsanna díjjal, Fehér Norbert miskolci lelkipásztor pedig az Év igehirdetése díjat vehette át.