Mindennapi portálunk

Október 23-án indult a mindennapi.hu.
A "forradalmian új kezdeményezéssel be szeretnének robbanni" a magyar közbeszédbe - fogalmazott Balavány György főszerkesztő.

 

A Protestáns Újságírók Szövetsége közgyűlésén Balavány György főszerkesztő ismertette elképzeléseiket. A honlap nem kívánja fenntartani az újságírói semlegesség mítoszát, a keresztény elfogultságot vállalják, ám a portál „nem lehet egyik politikai ideológiának sem elkötelezettje”.

Tizenkét főállású munkatárs és csaknem negyven rendszeres szerző készíti a honlapot; a szerkesztőség a Corvin közben működik. Rendelkezésre áll a teljes infrastruktúra, valamint két évre a működési költség. A létrehozók "ütőképes, magas színvonalú keresztény közéleti weboldalként" határozzák meg a készülő orgánum beállítottságát.

A pénzügyi hátteret Galambos László informatikai vállalkozó által finanszírozott  "Élő Szó Az Igazságos Társadalomért Alapítvány" biztosítja, melynek kuratóriumában megtalálható  Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Szenczy Sándor baptista lelkipásztor, Fűtő Róbert presbiteriánus lelkész, Szeverényi János evangélikus lelkész, valamint Visky András költő, író, rendező is.