Mit gondol Isten a szexualitásról?

A fiatalok egyik leggyakoribb kérdése a szexualitás. Az Egykérdés fesztivál nyitóestjén Dányi-Nagy Márió református teológus válaszolt az egykerdes.hu honlapra érkezett kérdések egyikére.

Az internet nyilvánossága előtt biztosított lehetőséget – elsősorban az egyetemistáknak – a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség Egykérdés-csapata, hogy a fesztivált megelőzően kérdéseket tegyenek fel Istennek. A legégetőbb kérdésekre március 1. és 3. között három estén keresztül kaphatnak a Bibliára alapozott választ az érdeklődők.

Az első este, március 1-jén, kedden a fesztivál állandó előadója arról beszélt a Grund Hostel Bar-ban, hogy Istent érdekli az ember szexualitása. Ennek egyik oka Isten szeretete, a másik, hogy – mint fogalmazott – a szex túlmutat önmagán, mert abban az elfogadás és a teljes önátadás nyilvánul meg. A teológus hangsúlyozta, ennek felfedezése az első lépés ahhoz, hogy mindenki maga tudjon választ adni arra a kérdésre, amit Isten tesz fel mindannyiunknak szexualitásunkról. Úgy vélte, hogy a homoszexualitással kapcsolatos állásfoglalásnak is ez lehet az alapja.


A nagy sikerű előadás után további kérdésekre és beszélgetésekre is lehetőség adódott. Sok fiatal megkereste az Egykérdés-csapat tagjait, vagy egy-egy lelkészt, papot, hogy egy sör mellett beszélgessenek az élet nagy kérdéseiről.
A kellemes hangulatú este a Takáts Tamás Blues Band egyre oldottabb hangulatú koncertjével folytatódott. Az együttes frontembere a számok között beszélt arról, hogy mi ihlette egy-egy dalukat. A nyolc évvel ezelőtt megtért énekes beszélt az Istennel való kapcsolatáról és a szexualitásról is.


Ma este 19.00 órától Dányi-Nagy Márió a második leggyakrabban feltett kérdésre válaszol a Grund Hostel Bar-ban: „Ha létezel, miért nem úgy irányítod a földi képviseleted, hogy én hinni tudjak?” Az előadás után a Kilincs együttes és az X-Faktorból ismert Non Stop koncertezik. A 600 Ft-os beugróból 400 Ft lefogyasztható a pultnál. Azok, akik nem tudnak személyesen részt venni a programokon, ezúttal is nyomon követhetik az élő közvetítést az egykerdes.hu portálon.


Jakus Ágnes

A Parókia portál helyszíni hangképes beszámolóját rövidesen közzétesszük honlapunkon.

További programok