Pünkösdi Harangszó

A lapszám ünnepi összeállítását Csűry István püspök pünkösdi pásztorlevele nyitja. „E mennyei erő ott töltetik ki és viszi véghez megújító csodáit, ahol az emberek együvé tudnak gyűlni, és késznek mutatkoznak arra, hogy Isten eme hatalma, Lelke számára helyet kínáljanak fel életükben" - írja címoldalas írásában Zsigmond József.

„A Lélek által megérintett értelmünk" átformálódásáról szól A Lélek csendje rovatban Balázsné Kiss Csilla. Egy 1944-ben íródott, a Magyar Presbiterben megjelent, de máig aktuális pünkösdi üzenetet olvashatunk a Presbiter rovatban. Az ünnepi lapszám, ezen kívül Bódás János, Dsida Jenő, Angelus Silesius és Reményik Sándor egy-egy versét tartalmazza.
A Nőszövetség tavalyi és idei szolgálatára tekint vissza, és az év további fontosabb eseményeit ismerteti Bogya Kis Mária. A Hit és kultúra rovatban negyedik, befejező részéhez érkezett Máriás József sorozata, Müller Dezső királyhágómelléki lelkész-költő „versteremtő eljárásai sokféleségéről".
A Mozaik oldalon található írások között Vetési László jegyzetében a református Verespataktól búcsúzik. „Sokszor nem könnyű megkülönböztetni a barátot a hízelgőtől"; „minden felkapaszkodott ember körül hamar kialakul a szolgahad is" - jegyzi a Gondolat-jel rovatban Visky István. Míg Makay Botond egy esketéssel kapcsolatos anekdotát ismertet a Derűs percek rovatban.
A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Csatolt állományok