Református Ifjúsági Hírlevél

2010.01.07.

1. Önkénteseket keresünk a Budapesti Ifjúsági Napra
2010. február 13-án szervezi a Dunamelléki Református Egyházkerület regionális ifjúsági találkozóját „Kálvin egy napja” címmel. A szervezõk célja, hogy az öt helyszínen párhuzamosan futó programokon 50 ifjúsági közösség legalább 500 fiatalja Kálvin életének tükrében ráérezzen az ízére annak, mit jelentett és mit jelenthet egyházreformernek lenni. Ha a program lebonyolításában (regisztráció) tudnál segíteni, akkor kérjük, jelentkezz az ifjusag@zsinatiiroda.hucímen!
További információ a késõbbiekben:
http://www.bit.parokia.hu

2. 2010-ben újra lesz KözösPont!
Immár tízedik alkalommal nyílik lehetõség arra, hogy egy nyári fesztivál forgatagában teljesíts missziói szolgálatot. A KözösPont Misszió a találkozás, párbeszéd, befogadás és jelenlét missziója, amely katolikus, református és evangélikus fiatalok közös szolgálata. 2010 nyarán több helyszínen Budapest, Tokaj, Sopron rendezvényein vehetnek részt fiatal, hitükben elkötelezett, de felekezetileg és a világra is nyitott teológusok, fiatal reformátusok. Jelentkezési határidõ: január 17.
Jelentkezés a honlapon (http://www.kozospont.com) vagy az alábbi linken: (http://www.oki-iroda.hu/kozospont/index.php?menu=78

3. Felkészülés és felfrissülés konferencia
2010. január 16-án az Alpha Keresztény Ismeretterjesztõ Alapítvány konferenciát szervez. A konferencia remek alkalmat teremthet arra, hogy kicseréljük tapasztalatainkat, bátorítást és vezetést kapjunk a további szolgálatra. Rengeteg lehetõség lesz a lelki felfrissülésre is a közös dicsõítés, imádság és imaszolgálat révén. Egynapos képzésünk két párhuzamos szekcióban fog folyni, tehát éppúgy szól azoknak, akik még nem ismerik az Alpha kurzust, de érdeklõdnek iránta, illetve azoknak, akik már „gyakorlott alpházók”, de szeretnék továbbfejleszteni kurzusukat. Helyszín: Krisztus Király Missziós Központ, 1116 Budapest, XI. Fehérvári út 168-178., C lépcsõház
További információk az Alpha kurzusról:
http://www.alphakurzus.hu vagy http://www.alpha.org.hu

4. Angol téli tábor Piliscsabán
Január 29–31 között középiskolás fiatalok számára kiváló nyelvgyakorlási lehetõséget nyújt a Szentírás Szövetség téli angoltábora Nagy-Britanniából érkezett fiatalokkal. Ízelítõ a programból: bibliatanulmányozás angolul és magyarul, kiscsoportos foglalkozások, kézmûvesség, angol dalok tanulása, csapatjátékok/vetélkedõk. Kevés vagy bátortalan angoltudás nem akadály!
További információ és jelentkezési lap:
http://www.szentirasszovetseg.net

5. Vallásközi ifjúsági képzés
2010. február 5–7. között a pannonhalmi Békés Gellért Ökumenikus Intézet (BGÖI), a Goldziher Intézet a Vallásközi Párbeszédért és a Vallásközi Párbeszéd Társasága (VPT) vallásközi képzést szervez Vallás a mindennapokban címmel. Helyszín: Szent Arnold Lelkigyakorlatosház (1223 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 3–5.) Jelentkezni a következõ elérhetõségen lehet: vallaskonf@yahoo.com.
További részletek:
http://sites.google.com/site/vallasmindennapok

6. Ökumenikus képzés Németországban
A Bajor Evangélikus Egyház szeretettel meghív egy delegáltat református egyházunkból a 2010. május 3-12. között megrendezésre kerülõ európai ökumenikus képzésre a németországi Josefstalba. (www.josefstal.de) Jelentkezni a jelentkezési lap, motivációs levél beküldésével lehet. Feltétel a tárgyalóképes német vagy angol nyelvtudás, illetve jártasság ökumenikus/egyházi kérdésekben. Jelentkezési határidõ: 2010. január 10.
A jelentkezési lap letölthetõ a következõ honlapról:
http://www.ifjusag.reformatus.hu

7. Önkéntes Diakóniai Év
Az Önkéntes Diakóniai Évre olyan 18-30 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik Nyugat- és Közép-Kelet Európában szeretnének önkéntes diakóniai szolgálatot vállalni. A 9-12 hónapos szolgálati idõ szeptember elején kezdõdik. A szolgálaton keresztül a fiatalok nemcsak hasznos tapasztalatokat gyûjthetnek, hanem társadalmi kihívásokkal ismerkedhetnek meg, és szolidaritást vállalhatnak más nemzetek rászorultjaival - sérült és egészséges gyermekekkel, felnõttekkel, hátrányos helyzetû fiatalokkal, idõsekkel, szociálisan rászorultakkal, betegekkel, hajléktalanokkal, kisebbségben élõkkel. Fontos a személyes odaszánás, elhívás, a jó idegen nyelvi beszédkészség. A szállást, teljes ellátást, zsebpénzt az önkéntes program biztosítja. Jelentkezési határidõ: 2010. január 15.
További információ:
ode@zsinatiiroda.hu

8. Te jössz! – pályázat ifjúsági kezdeményezésekre
Budapest Fõváros Önkormányzata pályázatot hirdet fõvárosi, fiatalokat tömörítõ civil és egyházi szervezeteknek ifjúsági kezdeményezések támogatására Te jössz! címmel. A pályázat célja olyan budapesti ifjúsági kezdeményezések támogatása, amelyek segítik egy fiatalokból álló közösség létrejöttét. A pályázatok elbírálásakor elõnyt élveznek azok a projektek, amelyek más ifjúsági közösségekkel való együttmûködést igényelnek. A pályázat keretében elnyerhetõ támogatás összege legfeljebb 700 ezer forint. A támogatásra szánt keretösszeg 35 millió forint. Pályázati határidõ: 2010. január 11.
További információ:
http://www.kulturpont.hu/ugrodeszka

9. Pályázat ifjúsági tevékenységek, programok megvalósításának támogatására
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelõsségû Társaság pályázatot hirdet gyermek- és ifjúsági célú szakmai tevékenységek támogatására (a pályázat kódja: IFJ-KX-II-09-A/B). Támogatási idõszak a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2010. január 1. és 2010. április 30. közé esõ idõszak. A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a pályázatkezelõ által mûködtetett EPER szoftveren keresztül. Az internetes pályázatok beadási határideje 2010. január 15.
További információ:
http://www.esza.hu

10. A Reformátusok Lapja legfrissebb számából
A Reformátusok Lapja január 10-i számának ifjúsági oldalán Marton Gergõvel „világutazóval” olvashattok egy riportot, illetve Katona Viktor az életrõl, mint zarándokútról morfondírozik. A Reformátusok Lapja kapható vasárnaponként a református templomokban, és szerdától a nagyobb újságárusoknál.
Az ifjúsági oldal korábbi cikkei:
http://reflapifjusagioldal.reformatus.hu

ZSINATI IFJÚSÁGI IRODA
1146 Budapest, Abonyi u. 21.
Tel.: 1/460-0702; fax: 1/460-0703
ifjusag@zsinatiiroda.hu