Szeretetszálak - határok nélkül

Látogatás Felvidéken - A budai Szeretetszálak -  határok nélkül  program keretében

A Budai Református Egyházközség küldöttsége járt Felvidéken az érsekkétyi református alapiskolában és óvodában, valamint a közeli Kisölved református parókiáján.

A kétyi magyer református alapiskolában közel hatvan gyermeket oktatnak, az óvodában tizennyolc kis növendék nevelkedik. A  környező kis falvakból reggel mikrobusszal hozzák be a gyermekeket és délután azzal viszik őket haza.

A budai gyülekezet a 2009-2010-es tanévben ezt az oktatási intézményt választotta ki a határon túli támogató program felvidéki intézményeként. A céladakozások mellett jótékonysági bál bevétele, könyvárusítás, jótékonysági koncert, templom nyári nyitva tartása és jótékonysági árverés a gyermekrajzokból, ami még lehetőséget ad további támogatások gyűjtésére.

A budaiak üdvözlete mellett elvittük az összegyűlt új fordítású bibliákat, a Szabó Ervin Könyvtár Hűvösvölgyi fiókja által adományozott leselejtezett gyermekkönyveket és az Evangéliumi Kiadó adományait.

Áldott, szép napot kaptunk ajándékba Istentől! Hála Neki érte!

A budai gyülekezet már ötödik éve szövi a szeretetszálakat a határon túli magyarság felé. A december 5-én történtekre a mi gyülekezetünk ezt a választ fogalmazta meg. Célunk, hogy minden egyes határon túli magyarlakta vidéken legyen legalább egy olyan református gyülekezet vagy oktatási intézmény, mely számára egy éven keresztül egy konkrét cél megvalósításához kiemelten nyújtunk támogatást, de a kapcsolatot továbbra is fenntartjuk, ápoljuk.

Így az eltelt öt év alatt Kárpátalján a nagydobronyi református líceummal, az árvaházzal, a gálocsi óvodával, Erdélyben a marosbogáti református gyülekezet által üzemeltett Emmaus gyermekotthonnal, Vajdaságban a bácsfeketehegyi Református Gyermekmisszióval kerültünk kapcsolatba, és most Felvidéken a kétyi iskola és a kisölvediek lesznek a következő támogatottjaink.

Hisszük és valljuk, hogy ezekből a szeretetszálakból tudunk olyan erős hálót szőni, ami Isten segítségével mindannyiunkat megtart, és ez által közelebb kerülünk egymáshoz, és közelebb kerülünk Istenhez is, és ez által az Ő országa is épülhet közöttünk.

A küldöttség tagjai:

Szigeti Lászlóné Ili diakónus

Fördős Kata hitoktató, missziós gondnok

Dr Fridrik Lászlóné presbiter, Haypál Alapítvány

Rossa Levente Bors a Tabulatúra régizene együttes vezetője

Csenki Zsuzsanna diakóniai gondnok

Csatolt állományok