Teajárat a Széll Kálmán téren

"... ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat..." 
A budai gyülekezet nyolc fős önkéntes csapata segítségével február 16-án szombaton újabb teajáratot szerveztünk.

Már volt ilyen szolgálatunk hétköznapon, de most szándékosan a szombati napot választottuk, hogy azok is el tudjanak jönni, akik hét közben délután a munkahelyükön vannak.

Először elkészítettük a szendvicseket, megfőztük a teát, összeszedtük az odaszánt meleg ruhaneműt, majd bepakoltunk az autókba és irány a Széll Kálmán tér!

Kiosztottunk kb. 100 db szendvicset, mintegy 40 liter teát, 4-5 kg édességet, némi jó szót, igés kártyát, bibliát, 4-5 zsák meleg ruhát. A beszélgetések alkalmával fény derült a nehéz sorsokra, megpróbáltatásokra, látni azok örömét, akik számára egy meleg tea, egy kis édesség, némi meleg ruhanemű, pár jó szó is értékes, fontos ajándék. Hálásak vagyunk Istennek a szolgálati lehetőségért, amit így, a böjt elején elénk hozott: Szolgálni másoknak, enni adni az éhezőknek. SDG!

Az esti áhítatban aztán az ige szépen ráfelelt erre a napunkra és elmagyarázta, milyen azt Istennek tetsző böjt:

„Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a bűnösen fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot! Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény bujdosókat, ha mezítelent látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől! Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az Úr dicsősége lesz mögötted. Ha segítségül hívod az Urat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul, ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény. Az Úr vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged. Csontjaidat megerősíti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.” Ézs 58, 6-11. Jó volt ebben a szolgálatban is megtapasztalni az Ő minket vezető, terelgető akaratát, engedelmeskedni a hívásnak. Hála neki érte!

 

Fotók ITT

 

Csatolt állományok