Adj zengő éneket! – AZÉ Zenekar koncertje Csillaghegyen

Az „Adj Zengő Éneket!” keresztyén ifjúsági énekeskönyv zenei anyagát elkészítő zenekar koncertje Csillaghegyen 
Lelkes ifjú kaposvári zenészek készítették el azt az ifjúsági énekekből készült válogatást, amely 2017-ben jelent meg, majd 2018-ban második kötettel is bővült. 

A koncerten válogatás hangzik el a Dunántúli Református Egyházkerület által megjelentetett keresztyén ifjúsági énekeskönyv zenei anyagából.

Az „Adj Zengő Éneket!”énekeskönyvben egyaránt helyet kaptak a „régi" ifi énekek (Minden, mi él, Áldásoddal megyünk, Tüzed, Uram Jézus, stb.), valamint a manapság nagy népszerűségnek örvendő angol-amerikai nyelvterületről érkező dicsőítő énekek (Elindulunk égő szívvel, Láncom lehullt, Te felemelsz, stb.) darabjai is. 

„Rostáltuk, szemezgettük a hatalmas kincsestárat, igyekeztünk minden értelemben értékes, hasznos, használható gyűjteményt szerkeszteni. Éppen ez okból a keresztyén felekezeti énekeskönyvek, valamint a Hallelujah-énekeskönyv jó egynéhány dallamának is helyet találtunk ebben az új kötetben. Nem kisebb céllal tettük ezt, mint azért, hogy a fiatalok ismerjék, és az ifi énekekhez hasonló lelkesedéssel énekeljék hagyományos, régi énekeinket is alkalmaikon, táboraikban" – írta a kiadványról Bellai Veronika, a kiadvány szerkesztője.

Igazi különlegességként nem csak két énekeskönyv készült el, hanem egy olyan pendrive-on található multimédiás kiadvány is, amely egyrészt tartalmazza az énekek kísérő zenéjét, másrészt minden énekszámhoz egy videót, amelyen nemcsak a zene hallgatható, hanem – mint egy karaoke –, olvasható az énekek szövege is. A videókon a háttérben 300 dunántúli református templomról készült fényképek futnak. Kifejezetten azért így készült el ez a kiadvány, hogy segítse a keresztyén közösségek éneklését ott, ahol kántor vagy zenekar nem áll rendelkezésre.
A felvételeket készítő zenészeket és énekeseket hívjuk meg erre az alkalomra, akik eddig elsősorban a Dunántúli Református Egyházkerülethez tartozó nagyvárosokban, valamint nagyobb egyházi, országos rendezvényeken léptek fel. A multimédiás kiadványt ifjúsági, és a nem istentiszteleti gyülekezeti alkalmakon rendszeresen használjuk Csillaghegyen is.

A videók egy része megtalálható a csapat saját youtube csatornáján is, mely elérhető az alábbi linken:
AZÉ Keresztyén ifjúsági énekeskönyv:
https://www.youtube.com/channel/UCmSQP2t4FC7bmaxRwc9cmUQ

A program az az Ars Sacra Fesztivál keretében  az Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre.