Canada Day a Lónyayban – beszámoló

Az elmúlt évi debütálást követően iskolánk idén másodszor rendezte meg a Canada Dayt a Kanadai Magyar Nagykövetség és a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával.

Az eseményt Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere nyitotta meg idén is, majd a fenntartó képviseletében Szloboda József esperes buzdította rövid igei üzenetével és imádsággal a versenyzőket a minél eredményesebb teljesítményre. A dekorációt, melyet lónyays diákok munkái színesítettek, a Kanadai Követség biztosította.

Az aula különleges berendezését köszönjük Papp Sándor preparátormesternek, aki a kanadai vadon hangulatát hozta el egy délutánra.

Kanada államalapításának 150. évfordulójához kapcsolódó kulturális és nyelvi vetélkedőre öt református iskola, mintegy 100 diákja nevezett. A beküldendő pályázat mellett egy feladatsort is teljesíteniük kellett a csapatoknak, melynek első részében Mile András egyetemi oktató (KRE, Angol tanszék) igen részletes, a kezdetektől a 21. századi társadalmi-politikai kérdésekig terjedő angol nyelvű előadását kellett a csapatoknak jól megérteni, majd a prezentációhoz kapcsolódó kérdésekre válaszolniuk.

Ezután különféle, kreativitást és koncentrációt igénylő feladatokat oldottak meg a csapatok. A diákok munkáit a résztvevő iskolák delegáltjaiból (felkészítő/kisérő tanáraiból) álló zsűri folyamatosan értékelte, lelkiismeretes munkájukat ezúton is köszönjük.

Az országismereti versenyen harmadik helyezést ért el a halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ (Mount Logan: Wolf Izabella, Istoc Georgina, Popik Barbara), második lett a Gödöllöi Református Líceum Lakes-Gödöllő egysége (Komjáthy Lívia, Mikes Alíz, Tóth Katinka), elsők pedig szintén Gödöllőről az Ice Beavers triója (Kese Orsolya, Pozsár Bence, Bedő Zalán).

Köszönjük az idegennyelvi munkaközösség és elsősorban Szita Zsuzsa tanárnő, főszervező munkáját, akik a rendezvény áldozatos előkészítésével, lebonyolításával tették feledhetetlenné a délutánt.

Könczöl-Kiss Erzsébet