Fordítva mondom

Beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatót tartanak a Bibliamúzeumban, melynek apropója Bogárdi Szabó István Fordítva mondom című új kötetének megjelenése. A könyv a Kossuth Rádió Lélektől lélekig műsorában elhangzott gondolatokat tartalmazza szerkesztett formában 2007-től napjainkig, közte számos írás a békéről és háborúságról.

A Szentírás a háborúk tekintetében megrendítően realista – tartja Bogárdi Szabó István Széchenyi-díjas református teológus, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára. A Jelenések Könyve szerint az emberiség történelmének lezártáig háborúk fogják végigkísérni az életünket. Pedig – mint mondja – Isten a béke áldásával teremtette az embert a világba, és mindent megkapott, amit élvezhet, ezért is örökös talány, hogy miért ront neki az egyik ember a másiknak, miért tekinti a háborút megoldási lehetőségnek, miközben az nem old meg semmit.

Két korábbi egyházvezető: Bogárdi Szabó István református püspök és Korzenszky Richárd bencés szerzetes, a Tihanyi Apátság volt elöljárója diskurzusa háborús időkben békéről és karácsonyról.

A beszélgetést moderálja: Fekete Zsuzsa rádiós, újságíró.

Köszöntőt mond: Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. 

Helyszín és időpont:
2023. december 8., péntek, 17 óra, Budapest, IX. kerület, Ráday u. 28., Bibliamúzeum

Kedves Testvérünk! A belépés ingyenes. A helyszínen megvásárolható Bogárdi Szabó István Fordítva mondom című új kötete. Szeretettel várjuk.