Jándi Tanoda - Projektnyitó rendezvény

2017. február 17-én került megrendezésre a Jándi Tanoda EFOP-3.3.1-15-2015-00138 számot viselő programjának nyitórendezvénye.

A Magyarországi Református Egyház által megpályázott és megnyert 27 840 000 Ft összegből Jándon, a Református Egyházközség Gyülekezeti termében valósul meg a projekt, amelyben 25 felsős illetve középiskolás tanuló vehet részt.

A nyitórendezvényen Isten Igéje arra biztatta a jelenlévő szülőket, gyermekeiket, a gyülekezet tagjait és persze valamennyi meghívottat, hogy legyenek elfogadóak, befogadóak. Ahogyan a mi Istenünk befogadott bennünket az Ő dicsőségébe, szeretetébe, országába, úgy fogadjuk be mi is ezeket a diákokat a mi közösségünkbe. Jézus így biztat erre bennünket: „Mert én példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek.” (János ev. 13, 15).

Forró Éva, a program szakmai vezetője ismertette a Tanoda célját és a lehetőségeket, amelyek a Tanodába járó diákjaiknak, szüleiknek mindenképpen a javát szolgálják majd. A kompetenciafejlesztések mellett külsős programok, kirándulások, nyitott tanodai rendezvények, nyári táborok, szabadidős foglalkozások szervezésére és több szakember bevonására is sor kerül majd. Így egészségügyi foglalkozásokon, közbiztonsági előadásokon, pályaorientációs, drámapedagógiai és mentálhigiénés alkalmakon vehetnek rész a Tanodába beiratkozott gyermekek.

A rendezvényen Asztalos István polgármester is köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy számára is öröm a községben a Tanoda működése, közösségformáló ereje.

A már beiratkozott diákok közül néhányan számot adtak tudásukról, és versekkel, illetve egy zenés produkcióval köszöntötték a megjelenteket.

Az ünnepség állófogadással folytatódott, ahol lehetőség volt a beszélgetésre, felmerülő kérdések megválaszolására.

Bízva Isten áldásaiban, reménységgel tekintünk az előttünk álló időszakra, hogy mindazt, amit a Tanoda projekt felkínál mint lehetőséget, meg tudjuk valósítani a résztvevők, szüleik, családjaik hasznára és Isten dicsőségére!