Kántorképző

Szeretettel ajánljuk a Dunamelléki Református Kántorképzőt, amely háromhetes intenzív nyári tanfolyam. Idén július 14. és augusztus 3. között rendezzük meg Budapesten, az Evangélikus Hittudományi Egyetem épületeiben.

A Kántorképző Tanfolyamon 12 éves kortól mindenki részt vehet, aki szívesen énekli gyülekezeti énekeinket, szeretne megtanulni harmóniumozni vagy orgonálni, tovább szeretné képezni magát karvezetés, szolfézs, hangszerjáték, éneklés, énektanítás terén. A tanfolyam bentlakásos, hétfőtől szombatig folyik a tanítás 9 évfolyamban, csoportos és egyéni órákkal, kóruspróbákkal, reggeli és esti áhítatokkal. Vasárnaponként együtt megyünk egy közeli gyülekezetbe szolgálni kórusénekléssel, orgonajátékkal.
 
Egyházkerületünk és Református Egyházunk nagy mértékben támogatja a kántorképzést, így a részvételi díj idén is nagyon kedvező: 29.000,- Ft teljes ellátással három hétre.
 
Jelentkezés június 17-ig e-mailben, a honlapunkon keresztül vagy postai levélben történik. 
A jelentkezéshez csatolandó: rövid önéletrajzlelkészi ajánlás, egészségügyi igazolás „közösségbe mehet” (a tanfolyam első napján is hozható, kiskorúnak szülő is igazolhatja), postai küldés esetén felbélyegzett és megcímzett válaszboríték.
 
Először jelentkezőknek felvételi beszélgetésen kell részt venniük június 22-én szombat délután (előzetes telefonos egyeztetés után). A felvételizők a Református Énekeskönyv következő énekeinek első verseit tanulják meg kívülről énekelni: 42, 65, 90, 134, 165, 225, 299, 390. Előzetes zenei tanulmányok esetén hangszerjátékból is meghallgatjuk a jelentkezőket, zenei ismereteikről tájékozódunk.