Odaveszett az otthonuk

Tűz ütött ki tegnap egy háromgyermekes, negyedik gyermekét váró család házában Kosdon. A hírt a helyi református gyülekezet Facebook-oldalán tette közzé Koncz Hunor Attila református lelkész. Mint írta, a Pákozdi család minden tagja épségben van, személyi sérülés nem történt, de egy élet munkája veszett oda.

Ma elértük a lelkészt, aki elmondta, hogy a család a kosdi református gyülekezet tagja, a kisfiúkat korábban egyszerre keresztelték a templomban. A gyerekek között van kiscsoportos és középsős óvodás, és alsó tagozatos is. A negyedik gyermek épp úton van.

A család az éjszakát az egyik nagymamánál töltötte. Nemcsak az otthonuk veszett oda, de személyes és használati tárgyaik is megsemmisültek. Tegnap óta a település lakóinak és más jószándékú felajánlóknak az összefogásával jelentős tárgyi és ruhaadomány érkezett részükre.

A családdal való egyeztetést követően Koncz Hunor Attila elmondta: ezekre már nincs szükség, egyelőre nem is lenne hová tenni a felajánlott eszközöket. „Hosszú idő, amíg a leégett házat elbontják és újat építhetnek a helyére. Az újrakezdéshez ezért a családnak elsősorban anyagi támogatásra lenne szüksége.”

A pénzadományokat az édesanya bankszámlaszámára lehet utalni:

Pákozdi Tímea
OTP 11773683-02199120-00000000
Megjegyzés: adomány.

A lelkész arra buzdít: „Vegyük körbe szeretetünkkel és imánkkal a kosdi Pákozdi családot! Mert ahogyan Jézus mondja: arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."