Segítsük a viharkárosultakat!

Tizenhárom tiszántúli településen okozott súlyos károkat a kedd reggeli vihar, templomok, gyülekezeti házak és parókiák is megrongálódtak. A jégkárosultak megsegítésére gyűjtést kezdeményezett a Zsinat Elnöksége.

A Magyarországi Református Egyház közleménye a június 21-i viharkárokról

Június 21-én reggelre viharos szél és jégeső pusztított a Tiszántúlon. Emberi életet – Istennek hála – nem oltott ki, de súlyos károkat okozott tizenhárom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Rozsály, Zajta, Uszka, Méhtelek, Nagyhódos, Kishódos, Garbolc, Tiszabecs, Gacsály, Csengerújfalu, Ura, Csenger és Csengersima területén közel ezer ingatlan rongálódott meg, köztük hat református templom, négy gyülekezeti ház és négy parókia tetőzete, ablakai is. A helyzetet nehezítette, hogy aznap délelőtt ismét vihar volt a térségben, így jelentős a beázást szenvedett ingatlanok száma is. Hasonló időjárási szélsőségekről és károkról érkeznek hírek Kárpátaljáról és a Kárpát-medence más területeiről is.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai jelenleg kárfelmérést végeznek, hogy a legmegfelelőbb módon segíthessenek Kárpátalján. Munkájukat online adományozással (www.jobbadni.hu) vagy az 1358-as adományvonal hívásával támogathatják. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége pedig a június 23-tól július 15-ig tartó időszakban gyűjtést hirdet a Tiszántúlon kárt szenvedett gyülekezetek megsegítésére.

Arra kérjük a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteit, hogy a július 3-i istentiszteleti perselypénzüket ajánlják fel erre a célra, és juttassák el a jégkárosultak megsegítésére elkülönített, 11738008-21184022-es számú bankszámlára. Az intézmények és magánszemélyek adományaikat szintén a fenti számlaszámra küldhetik, példáját adva így is annak, hogy megszívlelték az apostoli buzdítást: „Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” (Gal 6,2)

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége

Budapest, 2016. június 23.

„Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” (Gal 6,2)

A jégkárosultak megsegítésére elkülönített bankszámla
megnevezése: Tiszántúli Ref. Egyházker. Adományok,
száma: 11738008-21184022