Videók gyerekeknek és felnőtteknek

Vicces, izgalmas és mélyen elgondolkodtató tartalmak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ma, amikor mindenki a négy fal közé szorul, sokaknak jelenthet kihívást az otthon maradt gyermekek figyelmét lekötni, felszabadult idejüket és energiájukat hasznos, építő foglalkozásokra fordítani. Az iskolából sok-sok médiaanyag érkezik a családokhoz, amelyek legtöbbször a házi feladattal, tananyaggal kapcsolatosak. Most azonban olyan videókból állítottunk össze kisebb csokornyit, amelyek biztosan odaszegezik nemcsak a gyerekek, hanem még szüleik tekintetét is a képernyőkhöz.

Böszinek, Mikinek és Gábinak leesett a tantusz, miért lepődtek meg az emmausi tanítványok Jézuson. De mi egyáltalán a tantusz, és hogyan alakult ki ez a szólás? A Papék Házából nevű Youtube-csatorna készítői elmondják nekünk, hogy a videó végén nekünk is leessen: Jézus vére a járvány okozta szomorúságunkat is reménységgé változtatja át.

Sokan gyönyörködünk a református templomokban, szeretjük, ahogy már messziről látszódnak a csillaggal díszített tornyok. Nem is gondolunk bele, hogy a tetőhöz és a fehér falakhoz erős, jól és jó helyre épített alapokra van szükség. Kadosa bácsi, a Budapest-Pestszentimrei Református Egyházközség lelkésze ezzel szemlélteti , hogy a hitünk is hasonló a megépített házhoz – ha az alapokkal gondok vannak, az egész épület veszélybe kerülhet.

A Sokorói-dombság reformátusai szeretettel várnak mindekit a Kuckóba, ahol bátran szembenézhetünk félelmeinkkel, kétségeinkkel. Elképzelhetjük, milyen lenne újból találkozni, miről szólhatna a gyermekistentisztelet, kik azok, akik igazán hiányoznak, és milyen érzés lenne újból beszélgetni velük. A legnagyobb szeretetről is hallhatunk dalt, de arról is tanulhatunk, hogyan használjuk a tenyerünket festéshez.