Árvízkárosult gyermekeket üdültet a Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat negyven árvízkárosult gyermeket nyaraltat a Balaton parton. A megáradt patakok vízszintje apad, de a segítségnyújtásra most még nagyobb szükség van.

A Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei több településen hét szivattyúval segítenek az elárasztott házak vízmentesítésében. Ezután a takarítás és a fertőtlenítés a legfontosabb, hogy járványok, fertőzések ne alakuljanak ki.

A munkálatok közben - és az iskola végével - nagy segítség a szülőknek, hogy a szeretetszolgálat gondot visel a gyermekekről.
Június 14. és 20. között a szeretetszolgálat Balatonfenyvesen szervez tábort az árvízkárosultak gyermekeinek. A gyermekek Kazincbarcikáról, Edelényből, Martonyiból, Meszesből, Szalonnából és Rakacaszendről jönnek a táborba.
A strandoláson kívül számos színes programmal várják a fiatalokat. Ízelítőül a programokból: hajókirándulás, bábszínház, folklór műsor, táncház, sportversenyek.

Megnyitó: 2010. június 14. 16.00
Helyszín:
Református Gyermek és Ifjúsági Üdülő, 8645 Balatonfenyves Mária u. 54.

 

További információ és kapcsolat:

Gilicze Réka
Magyar Református Szeretetszolgálat
30/748-6256

Az árvízkárosultak megsegítésére a Református Szeretetszolgálat tovább folytatja adománygyűjtését, hogy támogatóival még több rászorulón segíthessen.  Számlaszám:
CIB BANK 10702019-85008898-51100005
Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel: „Árvíz"