Megrongált tetők Tégláson

A vihar letépte a református templom bádogtetejét a Hajdú Bihar megyei Tégláson

 

Téglás, 2010. június 15.

Az önkormányzati ingatlanok közül a legnagyobb kár a sportcsarnokot érte, amelynek tetőszerkezetét egyharmad részben leszakította az orkánerejű szél.
Az önkormányzat 40 ezer négyzetméternyi fóliát rendelt, mintegy harminc munkatársuk és ugyanennyi közmunkás folyamatosan dolgozik a kármentésen.
A vihar nyomait mindenütt látni: a bevezető út melletti fenyőerdőben minden fát megtépázott a szélvihar. A temetőben több tucat sírt tettek tönkre a kidőlt fák - tapasztalta az MTI tudósítója Tégláson.
A kettétört fák, leszakadt ágak háztetőket, autókat tettek tönkre.

A város főterén álló református templomon már messziről észrevenni, hogy a tetőszerkezet csaknem felét letépte a szél. A város határában egy vályogból épült ház is összeomlott, de a helyiek elmondása szerint abban senki nem lakott.
Vatai Imréné elmondta, hogy a kárfelmérés jelenleg is tart, de csak a hét végére várhatók összegszerű adatok.
Tégláson most mindenki a pusztítás utáni helyreállításon dolgozik: az önkénteseknek az önkormányzat és helyi vállalkozók ételt és szerszámokat biztosítanak. Folyamatosan fogadják a beérkező kárbejelentéseket - mondta a jegyző, megjegyezve, hogy jellemzően nem volt biztosítása az embereknek ingatlanjaikra, így csakis központi segítségre számíthatnak. Az ivóvízellátás a városban zavartalan, áram viszont csak ott van, ahol aggregátorokat szereltek fel. Estére a város legtöbb pontjára a szakemberek a szolgáltatás helyreállítását ígérték, de van olyan városrész, ahol a kettétört oszlopok miatt a teljes hálózatot újra kell építeni, és még napokig nem lesz áram - mondta a jegyző.

MTI Fotó: Oláh Tibor
(c) mti Magyar Távirati Iroda Zrt.