Öt éves a „Da Pacem Domine” kórus

A „Da Pacem Domine" gyülekezeti kórus fennállásának ötödik évfordulója alkalmából tartottak hálaadó istentiszteletet 2010. június 13-án a csillaghegyi református templomban.

Ekkor is szolgált a kórus, az alapító Mórocz Ildikó karnagy vezetésével.  Mórocz Ildikó az éneklés végén összefoglalta az énekkar történetét. Az öt év alatt énekükkel dicsőítették Isten a gyülekezeti istentiszteleteken, valamint ünnepi alkalmakkor: a jelenlegi lelkipásztor beiktatásakor, az egyik Csillaghegyi esték alkalmával, az évente megrendezett június 4-i „Imádság a nemzetért" istentiszteleteken, a nagypénteki Csillaghegyi Passiókon, a békásmegyeri gyülekezettel közös reformációi istentiszteleteken, valamint a templom felújításáért tartott hálaadó alkalmon.

A gyülekezeti rendezvényeken kívül énekeltek az egyházmegyei kórustalálkozón, és a harmadik kerületi önkormányzat kérésére Óbuda főterén egy adventi, Csillaghegy központjában pedig Óbuda napja alkalmából rendezett ünnepségen. Ezek között vannak az óbudai gyülekezet kórusával közös fellépések is. Közel negyven énekkari szolgálatról számolhatott be Mórocz Ildikó, aki a kezdetektől vezeti a csillaghegyi énekkart. Az istentisztelet végén Veres Sándor, a főgondnok köszönte meg a presbitérium és a gyülekezet nevében az eddigi szolgálatot. Az ünneplés a gyülekezeti teremben szeretetvendégséggel folytatódott, ahol Battyányi Géza és Deák Zoltán lelkészek köszöntése után Feszty Zsolt, a kórus alakulásakor Csillaghegyen szolgáló lelkész emlékezett a kezdeti időkre.