Protestáns Tavasz

Gazdag programokkal teli rendezvénysorozatra invitálja a Budapest-Németajkú Református Egyházközség azokat, akik szeretnék jobban megismerni a keresztyén kultúra protestáns arcát.

 

Híd Nyugat-Európa és Magyarország között
A budapesti Hold utcai gyülekezet mindig is felvállalta, hogy hídszerepet tölt be a nyugat-európai és a magyar protestantizmus között – mondta érdeklődésünkre a gyülekezet lelkipásztora. Papp Judit szerint ez nem csupán teológiai kapcsolatot jelent, hanem törekednek arra, hogy felmutassák a protestáns kultúra gazdagságát. A Protestáns Tavasz 2011 sorozatban (április 7-május 15) is a kultúra számos szegmenséből válogattak programokat. A rendezvények között helyet kapott hangverseny, irodalmi műsor, előadás és ünnepi alkalmak.



Szabadság vagy stabilitás
A nagyhét alkalmaihoz kötődő programokat is rendeznek a Hold utcai református templomban; nagypénteken zenés elmélkedésre várják a híveket a Zene a kereszt alatt címmel, nagyszombaton pedig húsvét éjszakai német–magyar liturgiát és tűzgyújtást tartanak együtt a római katolikus és evangélikus gyülekezettel a Hold utcában. Papp Judit elmondta, hogy a teológiai sorozatok minden évben nagyon sikeresek, ezért idén is meghívtak szakmájukban elismert személyiségeket. Májusban kezdődik a három részes teológiai előadássorozat Exodus: szabadság vagy stabilitás? címmel, amelyen Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, református teológus beszélget – többek között – Szabó István dunamelléki református püspökkel, Lánczi András filozófussal, Köves Slomó rabbival és Zsengellér József teológiai professzorral. A Protestáns Tavasz 2011 első rendezvényét április 7-én, csütörtökön tartják, ahol Petrőczi Éva költő – a Hold utcai gyülekezet tagja – verseit mutatják be.

A Protestáns Tavasz 2011 részletes programja itt olvasható.