Pünkösdi Harangszó

A királyhágómelléki reformátusok lapjának ünnepi lapszámában, egyebek mellett a szatmári kórházmisszióról, a Mezőtelkiben tartott ifjúsági találkozóról és a trianoni országcsonkításról is olvashatunk.

 

 Az ünnepi lapszám címoldalán Ft. Csűry István pünkösdi pásztorlevele olvasható, Betölt az Úr lelke címmel. Ugyanott olvasható Bojtor István ny. lelkipásztor írása, melyben Krisztus ígéretének pünkösdi beteljesülését hangsúlyozza.

„Szentlélek-Istenünk, tégy minket Egyházad élő hitű tagjaivá" - írja Balázsné Kiss Csilla, A Lélek csendje rovat szerzője. A lapszám további ünnepi anyagai között olvasható Szikszai György pünkösdi imádsága, Eszenyeiné Széles Mária Pünkösdi ajándék című írása, valamint Karl Rahner, Bódás János és Túrmezei Erzsébet egy-egy verse.

A szatmári egyházmegye kórházmissziójáról számol be Rácz Ervin, a Református élet rovatban, míg az ifjúsági rovat a Mezőtelkiben tartott ifjúsági találkozót ismerteti. Az Öreg graduálról, a 375 éves liturgikus könyvről tartottak nemzetközi konferenciát a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben. A lap Hit és élet rovata egész oldalon számol be az eseményről.

A Harangszó júniusi első száma a trianoni országcsonkításról is megemlékezik, Duray Miklós írásával. Magyarnak lenni címen új sorozat indul a Mozaik oldalon, Boros J. Attila tollából.

Egy Békéscsabán tartott presbiteri konferenciáról, az ott elhangzott előadásokról számol be a lap Presbiter oldalán dr. Tóth János és Venter Miklós.

A lap híroldalán, többek között az egyházkerületi főjegyző-választás ütemterve és a Székelyhídon rendezendő, kerületi szintű nőszövetségi konferencia beharangozója is olvasható.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.