Reformátusok összefogással az árvízkárosultakért

„Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben."
Gal 6, 10.

 

Kedves testvérek!

Nagy szeretettel bíztatunk minden testvérünket, gyülekezeteket, hogy az árvíz sújtotta részeken élő református gyülekezetek támogatásával erősítsük testvéri összetartozásunkat, kapcsolatainkat egymással.

A Református Szeretetszolgálaton keresztül, vagy közvetlen kapcsolatfelvétellel igyekezzünk a súlyos károkat szenvedő területeken élő református hittestvéreink, gyülekezetek felé segítő kezet nyújtani, biztatva a csüggedőket, a fáradókat, hogy nincsenek egyedül, mi is velük vagyunk a gondjaikban, és az ÚR kegyelme minden nehéz helyzetből kisegít bennünket, csak merjünk Benne bízni, forduljunk Ő felé!

Mi budaiak a júniusi személyes találkozást követően úgy határoztunk, hogy a szendrői református testvérekkel szeretnénk hosszabb távon is kapcsolatba maradni, őket az anyagiak mellett lelkiekben, és amivel még tudjuk támogatni.

Ennek kapcsán fogalmazódott meg a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha minden olyan gyülekezet, ahol most nem volt árvíz vagy viharkár választana magának  egy testvérgyülekezetet az árvíz-és viharok sújtotta területen lévő református gyülekezetek közül!  Ha a víz elvonul, még nem lesz vége, még hosszú időn keresztül  az ott élőknek szükségük van a testvéri együttérzésre, az anyagi mellett a lelki támogatásra is. Segítsünk nekik azzal, hogy melléjük állunk, amiben szükségük van, segítjük őket,  és bátorítjuk a csüggedőket e nehéz időkben!

Hordozzuk imádságban az ott élőket, a segítőket és a magunk helyén tegyük meg azt, amit megtehetünk, hogy az Ő országa épüljön közöttünk!

 

Isten áldjon meg mindenkit ebben a szolgálatban!

 

Testvéri szeretettel

 

Csenki Zsuzsanna

presbiter, diakóniai gondnok

Budai Református Egyházközség

/hir/mutat/1464/